Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 23. 11:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Agyhártyagyulladásban meghalt kislány - nem számítanak újabb megbetegedésekre a szakemberek

Agyhártyagyulladásban meghalt kislány - nem számítanak újabb megbetegedésekre a szakemberek

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.

Stánitz Éva Vas megyei tiszti főorvos az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: minden érintett, aki a kislánnyal érintkezésbe kerülhetett, megkapta a szükséges antibiotikumot, amivel a további bakteriális eredetű fertőződés és annak következményei megelőzhetők.
Munkatársaik továbbra is a helyszínen vannak és a háziorvosok is fokozottan ügyelnek, de újabb megbetegedés nem történt, és előfordulásának napról-napra kisebb az esélye.
Szólt arról is, hogy az óvodába járó gyermekek szüleinek hétfőn átadott tájékoztatásban egy elírás miatt a betegséget hibásan nevezték "járványos agyvelőgyulladásnak".
Szavai szerint a laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy a bakteriális eredetű fertőzést a meningococcus B szeotípusa (Neisseria meningitidis), a fertőző agyhártyagyulladás kórokozója,okozta.
Megerősítette: a kislány esetében, a gyermek egyéni érzékenysége is nagymértékben hozzájárult a betegség rendkívül gyors lefolyáshoz és tragikus következményéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma