Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 10. 11:54, kedd | Helyi

Az ásványok színpompás világa szombaton a Vulkánparkban!

Az ásványok színpompás világa szombaton a Vulkánparkban!

Október 14-én 10 órakor a Vulkánpark épületében Az ásványok színpompás világa címmel tart előadást Kóbor János ásványgyűjtő.

A Kemenes Vulkán Park idén is csatlakozott az országos programsorozathoz, a Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A szeptembertől november végéig tartó kezdeményezés keretében több száz résztvevővel, sikeresen lezajlott a Vulkán a város közepén elnevezésű program. A Vulkánpark azonban nem lassít.

Október 14-én a Vulkánpark épületében Az ásványok színpompás világa címmel tart előadást Kóbor János ásványgyűjtő. Az előadás során a hallgatóság megismerkedhet Kóbor János kiemelkedő ásványgyűjteményével, s értékes információkat nyerhet nevezetes példányok bemutatásával. Nem maradnak ki a lelőhelyek sem, híres kristálybarlangok és az ásványok hasznosításának folyamata is terítékre kerül a Kemenes Vulkán Park betonfalai között.
A rendezvényre való belépés ingyenes.

Tartson velünk egy izgalmas utazásra Földünk vakítóan csillogó kincseinek rejtett világába!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.