Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 08. 07:46, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Biztosítók: milliárdos károkat okoztak a viharok

Biztosítók: milliárdos károkat okoztak a viharok

Az elmúlt hetek extrém időjárása miatt milliárdos nagyságrendű károkra számítanak a biztosítók - közölte a Groupama és az Allianz az MTI-vel hétfőn.

Az első augusztusi hétvége viharai az előbbi hetekéhez képest is pusztítóbbnak bizonyultak, már hétfő délig közel 2500 bejelentés érkezett a Groupama Biztosítóhoz.

A kárbejelentések alapján a hétvége viharai, felhőszakadásai különösen Budapestet, illetve Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyéket érintették legsúlyosabban. A lakásbiztosítási bejelentések túlnyomó többsége beázások miatt érkezett, az özönvízszerű esőzések pincéket árasztottak el vagy a tetőkön keresztül okoztak beázásokat a lakóingatlanokban - írta a Groupama. A biztosítótársaság arra számít, hogy a hétvégi viharok miatti kárbejelentések száma a következő napokban tovább nő, elérheti az öt-hatezret is.

A Groupama Biztosító közleményében arra is kitért, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan érkeznek a bejelentések az extrém időjárás okozta károkkal kapcsolatban: június vége óta közel 10 ezer lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a társasághoz, ezekkel kapcsolatban a kifizetések meghaladják az 1 milliárd forintot. Hozzátették, hogy az idei nyári viharokkal kapcsolatos kárbejelentések várhatóan meghaladják majd a 16 ezret, kárértékük pedig a kétmilliárd forintot.

Az Allianz Hungária Zrt.-hez hétfőn délután 2 óráig több mint 2200 kárbejelentés érkezett a hétvégi viharos időjáráshoz kapcsolódóan, többnyire vihar és villámcsapás másodlagos hatása miatt. A leginkább érintett területek Budapest és környéke, valamint Északkelet-Magyarország. A károk értéke előzetes becslés szerint közel 250 millió forint.

A következő napokban a biztosító további kárbejelentésekre számít. A nagy mennyiségű kárbejelentés és a további esőzések a kárrendezés elhúzódását eredményezhetik, éppen ezért az Allianz azt javasolja ügyfeleinek, hogy éljenek az online kárbejelentés lehetőségével.

Az Alfa Biztosító vasárnap délután azt közölte, hogy csaknem kétezer kárbejelentés érkezett augusztus első napjaiban a társasághoz, és még legalább 5700 további esetre számítanak. Becslésük szerint a teljes kárérték elérheti a 650 millió forintot. Hozzátették: a július utolsó három hetét végigkísérő viharok, kisebb-nagyobb jégverések 7 ezer kárbejelentést eredményeztek. A várható összes kár július 10. és augusztus 5. között elérheti a 730 millió forintot.

Címkék: biztosító, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk