Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Július 11. 08:07, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Buliból lőtt meg egy embert

Buliból lőtt meg egy embert

Befejezték azzal a férfival szemben folytatott nyomozást az újbudai nyomozók, aki bulizás közben meglőtt egy embert.

Súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 28 éves férfi ellen.

2021. március 13-án 22 óra után Budapest XI. kerületében a Sáfrány utca egyik házában lefekvéshez készülődött egy család, amikor zajokra lettek figyelmesek. Olyan hangokat hallottak, mintha kövekkel dobálták volna az épület falait és az ablakokat. A családapa éppen kinézett a gyerekszoba ablakán, amikor egy éles fájdalmat érzett a bal vállán. A megsérült férfi kiabálni kezdett, hogy meglőtték, erre az épülettel szemben lévő házban lekapcsolták a villanyokat és az addig hangos buli lecsendesült – közölte a rendőrség.

A sértett azonnal hívta a rendőröket, akik megállapították, hogy a légfegyverből leadott lövések a szemben lévő udvar területéről származnak, ahol a bulit tartották. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett.

A légfegyver tulajdonosát Sz. Rolandot elfogták, a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy italoztak és légpuskával lövöldöztek, de nem adtak le célzott lövéseket a szemközti házra.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészég részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során