Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Április 30. 01:31, szombat | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia (SziSzi)

Celldömölk város képviselőtestülete április 26-án délután tartotta soros ülését

Celldömölk város képviselőtestülete április 26-án délután tartotta soros ülését

Az ülés során tárgyaltak a képviselők a HPV fertőzés elleni védőoltás támogatásáról, a városi konyhák működésének racionalizálásáról, valamint ismét szó esett a Szentháromság tér rekonstrukciójáról.

A képviselőtestületi ülés elején Fehér László polgármester köszöntötte a megjelent képviselőket és vendégeket, majd beszámolt a két ülés között történtekről. Ezután Nagyné Ferencz Myrtill képviselő szólt a jelenlévőkhöz, és felsorolta a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért diákokat, ezután lakossági ügyekben szólt Budai Bernadett képviselőtársával együtt. Futó István, a város könyvvizsgálója beszélt Celldömölk Önkormányzatának 2010. évi gazdálkodásáról, és pénzügyi/vagyoni helyzetéről. A könyvvizsgáló ismételten megfontolt gazdálkodásra hívta fel a képviselők figyelmét, ám örvendetes, hogy a tavalyi évben minden intézmény pozitív mérleggel zárt. A könyvvizsgáló összefoglalója után a képviselőtestület elfogadta a 2010. évi pénzügyi terv teljesítését. A folyóügyek sorában határoztak a képviselők a Celldömölki Városi Általános Iskolában indítandó első osztályok számáról, eszerint a celldömölki telephelyen 3, az alsósági tagiskolában 1, a kenyeri tagiskolában 1-4. évfolyamban összevont osztály fog indulni. Nagysimonyiban és Kemenesmihályfán nem indulnak osztályok a tagiskolákban.

A gazdaságosság jegyében szó esett a Népjóléti Szolgálat és a Kemenesaljai Egyesített Kórház főzőkonyhájának összevonásáról, a tervezett intézkedéshez a Vas Megyei Közgyűlés véleményét kell kikérni. Lócsi József a közösség képviseletében szólt a képviselőkhöz, tiltakozván a Szentháromság téri fakivágások ellen. Előzőleg egy lakossági levelet juttattak el a civilek a polgármesternek, amelyben aláírásokat gyűjtöttek a városközpont rekonstrukció miatti fakivágások ellen. A hozzászólásra elsőként Fehér László városvezető, majd Dummel Ottó, a műszaki osztály vezetője reflektált. Söptei Józsefné alpolgármester szintén ide kapcsolódva elmondta, hogy a tervek úgy kerültek kialakításra, hogy az arra érdemes, egészséges fák megmaradjanak, a kivágottak helyett pedig több kerül elültetésre. Az ülés végén Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár ajánlotta az intézmény májusi programjait a jelenlévők és a TV nézők figyelmébe.

A képviselőtestületi ülés teljes egészében megtekinthető a TV-CELL műsorán 2011. május 1-jén 10.55-kor, május 2-án 10.40-kor, illetve május 3-án 18.30-kor!

Összeállította: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére