Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Április 30. 21:44, szombat | Helyi
Forrás: infocelldomolk

Celldömölkön is elballagtak a gimnazisták

Celldömölkön is elballagtak a gimnazisták

Szomorkás, esős idő búcsúztatta a ballagó diákokat Celldömölkön. A Berzsenyi Dániel Gimnázium búcsúzó diákjai 2011. április 29-én, pénteken délután 4 órától utoljára sétálták körbe az iskola termeit, folyosóit, udvarát. A ba

Ezen az ünnepségen a megszokott nagy számú érdeklődőnél is többen jelentek meg. Különleges búcsúzás volt ez a ballagás a gimnáziumnak is.

Különleges, mert a most ballagó diákok még a korábbi igazgató Vinter József irányítása alatt kezdték középiskolai tanulmányaikat és ma már Dózsáné Balogh Viola iskolaigazgató indítja el a végzősőket a továbbtanulás és a nagybetűs élet felé.

Különleges, mert a "rendes" 4 évfolyamos gimnáziumi osztályok, és a "szokásos" 6 évfolyamos osztály mellett idén elköszöntek a nulladik évvel kezdő tanulók is.

Különleges,mert a következő tanévben az iskola már más néven nyitja meg kapuit. A mostani ballagók tarisznyájukban utoljára vitték magukkal a 'Berzsenyi Dániel Gimnázium végzős diákja' nevet.

A sorfalat álló diákok, a szépen feldíszített termek, a tanárok és szülők előtt ballagtak el utoljára a búcsúzó tanulók. Szomorúan szólt a búcsúdal, könnycseppek csillogtak a szemekben.

A végzősök felidézték diákéveik emlékezetes pillanatait és átadták a stafétabotot a nyomukba lépőknek. Megköszönték a sok-sok segítséget, támogatást tanáraiknak és szüleiknek.

A város nevében Fehér László polgármester indította útra a ballagókat, és kívánt sok sikert utolsó középiskolai megmérettetésükhöz, az érettségihez.

Dózsáné Balogh Viola iskolaigazgató gratulált azoknak a tanulóknak, akik a tanulásban, sportban, művészetekben, közösségi munkában jeleskedtek az elmúlt esztendőkben, így öregbítve iskolájuk hírnevét is. Az igazgatónő Tóth Árpád szavaival búcsúzott a diákoktól.

"Fény vagy te is, lobogj hát,
Melegíts és égess,
Hinned kell, hogy a világ
Teveled is ékes"

Képgaléria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.