Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 15. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Celli Búcsú: zarándokok ünnepe volt

Celli Búcsú: zarándokok ünnepe volt

A zarándokokkal együtt ünnepeltek a város lakói a múlt hét végén a Celli Búcsú rendezvényein. A felújított Szent István-kút vizéből is vihettek magukkal a vendégek.


Celldömölk egyik legfontosabb, legtöbb látogatót vonzó ünnepe a Mária-napi búcsú. A múlt hét végén ismét zarándokok népesítették be a várost, közülük többen több napig is Celldömölk vendégei voltak. A kegytemplomban a város új plébánosa, Kirner Antal Zoltán misézett.

A vallási turizmus egyik kedvelt úticéljaként is számon tartott városban vasárnap délután három órakor a felújított Szent István-kút avatásával és megszentelésével folytatódott a búcsúi rendezvénysorozat. A kútnál Söptei Józsefné alpolgármester mondott beszédet. A zarándokok - akiket az Együtt Celldömölk Városért Egyesület vendégelt meg - celldömölki felirattal ellátott üvegben vihettek magukkal a felújított és megszentelt kút vizéből.


A búcsú programjában - ahogy azt a helyiek megszokhatták - hagyományos kirakodóvásár is szerepelt, a gyerekeket pedig ugrálóvár, vidámpark várta.


Vasárnap délután szórakoztató programok közül válogathattak a kemenesaljai város lakói. Délután négy órától Tóth Éva és Leblanc Győző kívánságműsorában operett slágereket és magyar nótákat hallhatott a közönség, majd a Megasztárban megismert Tolvai Renáta bűvölte el a nézőket. A fiatalok és idősek által egyaránt kedvelt énekesnő koncertje után - este nyolc órától - a Két Zsivány szórakoztatta a közönséget, a szünetekben pedig a Halmosi Duó gondoskodott a remek hangulatról és a talpalávalóról.

Kép: SziSzi

Címkék: búcsú, Celldömölk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás