Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 08. 18:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy férfit, aki fegyverrel próbált kirabolni egy patikát

Elítéltek egy férfit, aki fegyverrel próbált kirabolni egy patikát

A bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy most 43 éves férfit, aki nyolc évvel ezelőtt próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. Egyezségkötés alapján született jogerős ítélet

- közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében felidézte: a vádirat szerint a vádlott azért vásárolt egy valódinak látszó játékpisztolyt, hogy azzal a későbbiekben rablást kövessen el. 2010. december 23-án bement a XIV. kerületi gyógyszertárba, a nyitvatartásról érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt visszament a gyógyszertárba, ekkor már az említett pisztollyal.

Közölte: a férfi az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a vádlott elővette a valódinak látszó fegyvert, ráfogta a sértettre és a bevételt követelte. A sértett nem engedelmeskedett, megnyomta a pánikgombot. Ezután megszólalt a telefon a szomszéd irodában, ezért az alkalmazott közölte a vádlottal, hogy felveszi és át is ment a szomszéd helyiségbe. Mialatt a sértett telefonált, a vádlott pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, egyes ruhadarabjait - a többi között kabátot, sapkát, kesztyűt - hátrahagyva a helyszín közelében.

A főügyész kiemelte: az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait a rendőrök idén újra megvizsgálták, és a DNS-vizsgálat eredményt hozott; a helyszínen hagyott tárgyakról vett minta egyezett egy, a nyilvántartásban szereplő férfi - a vádlott - DNS-profiljával.

Jelezte: az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségeket kihasználva a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség kezdeményezte, hogy kössenek egyezséget a terhelttel, aki beismerte a bűncselekményt. A terhelt és védője elfogadta a kerületi ügyészség által megállapított feltételeket.

A bírósági előkészítő ülésen a vádlott továbbra is beismerte bűnösségét és lemondott jogáról a tárgyaláshoz. A bíróság megállapította, hogy fennállnak az egyezség jóváhagyásának feltételei, így nyomban azzal azonos tartalmú ítéletet hozott: a vádlottat 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.