Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:27, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes

Szeptember 15-én ülésezett Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának testülete.

Mely értekezleten több napirend került megtárgyalásra közte a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításának előkészítése is. A nap nagy szenzációja volt az első Kecskeméten gyártott Mercedes, amelyet bemutattak a közgyűlés tagjainak.

A napirend előtti felszólalások közepén érkezett a díszterembe Frank Klein, a Mercedes üzem igazgatója, aki bejelentette: alig három évvel azt követően, hogy a Daimler eldöntötte, miszerint Kecskeméten építi fel új üzemét, elkészült az első Kecskeméten gyártott Mercedes, az első olyan darab, amelyet elejétől végéig itt gyártottak az üzem munkatársai. Az új B osztályt elhozták a Városháza belső udvarára, ahol a közgyűlés azonnal meg is tekinthette. Így aztán ők láthatták elsőként a járművet, amelyet a nyilvánosságnak ezen a héten mutatnak be a Frankfurti Autókiállításon. A gyár vezetésének ez a gesztusa valójában köszönet volt a város felé azért az együttműködésért, aminek köszönhetően rekord gyorsasággal felépült az üzem.

-Döntés a közterület-használati díjakról

A jövőben nem kell közterület-használati díjat fizetni Kecskeméten az egészségügyi, oktatási, környezetvédelmi és szociális jellegű rendezvények után.

-Változó építési szabályozások

Módosult Kecskemét Településszerkezeti Terve és helyi építési szabályzata. Ezt egyrészt a Centrum áruház és a piac környékén várható fejlesztések indokolták: az Univer ABC-t elbontják, és a parkoló igénybevételével új épület jön létre, a térszint alatt parkolóval, a földszinten és az első emelet egy részén üzlettérrel, másik részén és egy további szinten újabb parkolókkal. A területen jelenleg működő pavilonok az üzlettérben kapnak majd helyet. Így a jelenleginél jóval több, mintegy 150 parkoló jön létre. A piaccsarnok és az új épület köré gyalogos árkádsor épül, a teljes fejlesztés következtében pedig egy egységes, a belvárosban elvárt építészeti igényességű homlokzat alakul ki. A Centrum áruházat bővítik, átalakítják. A beruházó a földszinten részben üzleteket, részben parkolókat, további két emeleten szintén parkolókat építene, összesen mintegy 50-60 darab gépkocsi befogadására.

A módosítással érintett másik terület a Szélmalom csárdával szemközti, Kereskedő utca – déli elkerülő – 5-ös főút által határolt rész, amely gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató övezetbe kerül, ezzel egyidejűleg a gazdasági övezeteken belül a beépíthetőség 40-ről 50 százalékra emelkedik.

-Óvoda épülne a plébánia mögött

A The English Garden Pre-School fordult kérelemmel az önkormányzathoz, miszerint a Szent Család Plébánia mögött megvásárolná az egyik ingatlan 2500 négyzetméternyi részét, ahol jövőre óvodát építene. A közgyűlés ezért úgy döntött, hogy a terület értékesítésére nyilvános pályázatot ír ki, amelyben a minimális értékesítési ár nettó 37,5 millió forint.

-Újabb pályázat az ingatlanok értékesítésére

Eredménytelen lett az a pályázat, amelyet a város korábban egy Jókai utcai, egy Ferenczy Ida utcai, és egy Csongrádi utcai ingatlan, valamint a Városföldi Vendégház értékesítésére írt ki, jelentkező ugyanis nem volt. A grémium most újabb kiírásról döntött, a négy ingatlan összértéke mintegy nettó 178 millió forint.

-Kerékpárút építésére pályázik az önkormányzat

A Csalánosi út melletti kerékpárút építésére nyújt be pályázatot Kecskemét önkormányzata. Egy szakasz már korábban elkészült, most csak a folytatására van szükség.

-Külön testület foglalkozik a Rudolf laktanya és a volt Uszoda hasznosításával

Testületet hozott létre a közgyűlés a Rudolf laktanya és a volt uszoda hasznosításával kapcsolatosan. A bizottság feladata lesz az ingatlanok hasznosítási koncepciójának előkészítése, ennek érdekében pedig a szükséges szakmai egyeztetések lebonyolítása.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt