Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 29. 14:52, hétfő | Helyi
Forrás: (X)

Felújított sportcsarnokot avattak Ikerváron

Felújított sportcsarnokot avattak Ikerváron

Újabb épület szépült meg a település központjában.

A(z) 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében, az Ikervár Fejlődéséért Közalapítvány 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Sághegy LEADER Egyesület közreműködésével.

Az Ikervár életében központi szerepet betöltő sportcsarnok épülete a pályázat benyújtásakor elhasználódott, leromlott állapotokat mutatott. Az épület külső vakolata omladozott, az esőcsatorna több helyütt leszakadt. Tekintettel arra, hogy az épület folyamatosan otthont ad különféle rendezvényeknek (iskolai farsang), sporteseményeknek (kézilabda- és futball tornák, kupák), az oromzat felújítása, hőszigetelése, ereszcsatorna felújítása sürgető volt.

A megvalósított projektelemek a következőek voltak: építés, marketing. Az új létesítmény biztosítja a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét, hozza a komfortérzet erősödését. A marketing tevékenység biztosítja, hogy a Közalapítvány által képviselt értékek, Ikervár község és annak szűk környezete széles közönség előtt váljon ismertté. A pályázat segítségével beszerzetteszköz hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Az épület felújításával a Közalapítvány célja az volt, hogy biztosítsa az épület hosszútávú fennmaradását, hozzájárulva ezzel a sportolásra alkalmas létesítmény megújulásához, valamint ahhoz, hogy abban aktív pihenést, aktív kikapcsolódást szolgáló rendezvények kerülhessenek megrendezésre.

A község népességének megtartása, az elöregedési tendencia visszafordítására kiváló eszköz a rendelkezésre álló közösségi épületek fejlesztése, hogy azzal a szabadidő hasznos eltöltésének lehetősége megteremtődjön. Jelen fejlesztés közvetve hozzájárul ahhoz, hogy rendezvények szervezése esetén modern környezet biztosítsa a vendégek kényelmét, növelve az aktív részvételt, a közösség összetartozás érzésének erősítését.

A projekt a felújított sportcsarnok átadó rendezvényével zárult. Az ünnepélyes átadósokakat vonzott, a csarnok, mely majdnem megtelt. A jelenlévők mind az idősebbek, mind fiatalok körében nagy érdeklődésst váltott ki.

A 14 órakor kezdőIkervári Ikertalálkozón - melyet már negyedszerre rendezett meg a falu -huszonnégy ikerpár jelent meg, köztük egy hármas ikerpár is ellátogatott a településre. A legtöbb ikerpárvisszalátogató,idén a legfiatalabbaknak járó pálmát egy féléves páros nyerte el, a legidősebb ikrek 68 évesek voltak. Jöttek Söptéről, Szombathelyről, Vasvárról, Sárvárról, Rábapatyról, Csepregről, és természetesen az ikervári ikrek is megjelentek a rendezvényen.

A köszöntő után a falu lakóival együtt vetették bele magukat a programokba. Íjászkodhattak és jurtát állíthattak a Bulcsú Vezér Hagyományőrző Egyesülettel, kenuzhattak a Rábán az Arrabo Szabadidősport Egyesülettel, nemezelhettek, bejárhatták a falut lovaskocsin, gyalog, vagy éppen talicskán. Akora estekezdődő jelmezes szüreti felvonulás az ikrekkel nagy élményt jelentett mind a felvonulóknak, mind pedig a nézők számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.