Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Szeptember 26. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Fesztiválhangulat Celldömölkön: Sághegyi Szüret 2011

Fesztiválhangulat Celldömölkön: Sághegyi Szüret 2011

Szüreti felvonulás, helyi termék vásár, vidámpark, valamint színes programok várták hétvégén a helyieket, és a Celldömölkre látogatókat

Már pénteken megkezdődtek a Szüreti Napokrendezvényei, délelőtt10 órakor a II.Celldömölki Bábtalálkozó programjaival. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületében több kiállítás is várta a látogatókat. Sinkó Szabina festőművész alkotásait, Ferkovics József festő- és grafikusművész műveitvalamint aszegedi ötvösmester, Szabó Géza műhelyéből kikerült mesterveretekettekinthették-tekinthetik meg a látogatók.

Estea könyvtárban fél héttől vetítették leKoltay Gábor: Trianon című filmjét, közben aKMKK előtti színpadon Micsoda buli címmel adtak műsort az Energy Dance Sporttánc Egyesület és a Rocky-Dilly ARRC Egyesület táncosai.Nyolc órától az újra összeállt FÉNY Együttes szolgáltatta a zenét a szórakozni vágyóknak. Szombat délelőtt báb-játszóházba várták a gyerekeket a KMKK galériájára, délután fél kettőkor a Ságy-hegyen, a Trianoni emlékkeresztnélkezdődött az ünnepi megemlékezés.

Amegújult rendezvénytéren délután megnyílt a helyi termékeket felvonultató Kemenesi piac, ahol bőrdíszműves, kézműves, csuhéból és egyéb terményekből készült tárgyakat vásárolhattak az érdeklődők, de megkóstolhattak többféle mézet, és a méltán híres Ság-hegyi borokat is.A szüretifelvonulás 15 órakor indult a Hegyi utcából, a lovasokkal, fogatokkal, fúvósokkal, zenészekkel, néptánccsoportokkal és bábosokkal kiegészült menet végig zenélte-táncolta a Sági utcát, mielőtt megérkezett a rendezvénytérre, ahol már több százan várták a felvonulókat.

A szüreti műsor elején Fehér László polgármester köszöntötte a város lakóit és a vendégeket. A műsorban fellépett a NYME-SEK Szökős Néptáncegyüttese, a répcelaki Ümmögő Néptánccsoport, a Sárvári Néptánckar, a Sárvári Senior Néptánccsoport, a nicki Fergeteg , a hegyfalui Háncs Néptánccsoport, a Kemenesalja Néptánccsoport, a neudaui néptáncosok, az erdőszentgyörgyi Laczy Trió, a Boglya Zenekar, valamint a kemenessömjéni "asszonykóros". A program szüreti bállal zárult.

Képek és szöveg: SziSzi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.