Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 31. 06:00, hétfő | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Hajtóvadászat indult Franciaországban egy volt katona ellen, aki rendőrökre lőtt

Hajtóvadászat indult Franciaországban egy volt katona ellen, aki rendőrökre lőtt

Hajtóvadászat indult vasárnap egy volt katona ellen a dél-nyugat franciaországi Dordogne megyében, ahol egy volt katona rendőrökre lőtt, akiket családon belüli erőszak miatt riasztottak.

Az alig 1700 lakosú Lardin-Saint-Lazare településen vasárnap délután a csendőrség elit alakulatának több mint háromszáz tagja és két helikopter kereste a felfegyverezett katonát - tájékoztatott a helyi csendőrség.

A gyanúsított harminc év körüli, elvált, három gyerek apja, 2011 és 2016 között szolgált a francia hadseregben.

Francine Bourra, a település polgármestere az AFP hírügynökségnek elmondta: a férfinál több fegyver is van, sportos, gyorsan mozog, nagyon makacs ember. A település körüli 4-5 kilométeres erdős körzetben van olyan hely, ahova nehéz bejutni.

A gyanúsított korábban börtönben ült családon belüli erőszak miatt, szabadulása óta elektromos nyomkövetőt visel.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi éjfélkor jelent meg volt élettársa lakhelyén, ahol bántalmazta a nő jelenlegi párját. Ez utóbbinak sikerült elmenekülnie, de a volt katona üldözőbe vette, majd a település utcáján azt kiabálta, hogy meg akarja a csendőröket ölni, akiket időközben riasztottak a helyiek. A gyanúsított rájuk is lőtt, és két hatósági járművet súlyosan megrongált.

Rendőrségi források szerint a gyanúsított volt élettársa és a gyerekei jól vannak, a csendőrség biztonságos helyre kimenekítette őket.

Frédéric Périssat, Dordogne megye prefektusa vasárnap délelőtt a France Bleu Dordogne helyi rádióban arra kérte a helyi lakosságot, hogy zárkózzon be és ne hagyja el otthonát, amíg nem fogják el a szökésben lévő gyanúsítottat.

Néhány hónappal ezelőtt a közép-franciaországi Puy-de-Dome megyében hasonló eset történt. 2020. december 23-ra virradó éjjel egy volt katona három csendőrt megölt és egy negyediket súlyosan megsebesített fegyverével. A hatóságokat a férfi volt élettársa riasztotta, miután a párja bántalmazta, és emiatt kimenekült a háza tetejére. A fegyveres férfi végül felgyújtotta a házat, majd elmenekült a helyszínről a gépkocsijával, amelyben másfél kilométerrel arrébb holtan találtak rá, kezében fegyverrel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése