Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 14. 17:28, hétfő | Helyi
Forrás: Sághegy LEADER Egyesület

Hétmilliárd forintra pályázhatnak a mikrovállalkozások

Hétmilliárd forintra pályázhatnak a mikrovállalkozások

Június 1-től egy hónapon keresztül nyújthatnak be mikrovállalkozások pályázatokat támogatásra, amelyekről idén is a LEADER Helyi Akciócsoportok dönthetnek.

Az idén újra a LEADER Helyi Akciócsoportok dönthetik el, mely mikrovállalkozások kaphatnak támogatást a Darányi Ignác Terv európai uniós pénzkeretéből. A Vidékfejlesztési Minisztérium így erősíti meg, hogy a forrás biztosan azokhoz a pályázókhoz kerüljön, akik a legtöbbet tehetik a helyi gazdaság fellendítéséért. A Helyi Akciócsoportok csaknem hétmilliárd forint sorsáról határozhatnak. Pályázni június 1-30. között lehet postai úton, az illetékes HACS munkaszervezeti irodájához benyújtott, papír alapú pályázati dokumentációval.

A mikrovállalkozásoknak kiírt pályázaton az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/négyzetkilométer népsűrűségű településeken működő vagy induló cégek kérhetnek támogatást. A vállalkozások legalább egymillió, legfeljebb 35 millió forintot igényelhetnek, de az összeg felső határát a HACS-ok saját illetékességi területükön csökkenthetik. Ez a felső határ a Sághegy LEADER Egyesület területén 25 millió forintot jelent. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű településeken 65 százalék, egyébként 60 százalék. A SLE illetékességi területéhez a Sárvári és a Celldömölki kistérség 58, 5000 fő alatti települése tarozik, innen várják a pályázókat.

A támogatásról szóló 47/2012. (V. 11.) számú rendelet a Magyar Közlöny 2012. évi 57. számában számában jelent meg, amely elérhető a helyileg illetékes HACS, a Sághegy LEADER Egyesület honlapján: www.saghegyleader.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: