Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. December 12. 20:38, szerda | Sport
Forrás: mti

Hosszú Katinka országos csúccsal nyert a világbajnokságon

Hosszú Katinka országos csúccsal nyert a világbajnokságon

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter pillangón, bronzérmes 400 méter vegyesen

Hosszú Katinka 2:02.20 perces Európa- és országos csúccsal aranyérmet nyert 200 méter pillangón az Isztambulban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság szerdai nyitónapján.

A novemberi rövidpályás Európa-bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet gyűjtő Hosszú sokáig a harmadik-negyedik helyen haladt, ám az utolsó 50 méteren elképesztő hajrát produkált, s végül nyolc századdal hamarabb csapott célba, mint az olimpiai bajnok kínai Csiao Liu-jang. A harmadik helyen a brit Jemma Lowe végzett.

A Bajáról közvetlenül a vb előtt a Vasasba igazolt Hosszú a délelőtti selejtezőben elért 2:04.19 perces országos rekordján faragott még közel két másodpercet az esti döntőben.

Hosszú Katinka a 200 méter pillangón aratott diadal után bronzérmet nyert 400 méter vegyesen az Isztambulban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság szerdai nyitónapján.

A szám másik magyar indulója, Jakabos Zsuzsanna a negyedik helyen csapott célba a döntőben, több mint egy másodperccel lemaradva a 4:25.95 perces időt úszó Hosszútól.
A két magyar az első 50 méter után az élre állt, Hosszú egy fél testhosszal lemaradva követte Jakabost, aki azonban a második 200 méter megkezdése után elfáradt, lelassult, miközben előbb brit, majd kínai riválisa, illetve honfitársa is megelőzte. Úgy tűnt, a bronzéremért folyó csatába a két magyaron kívül még az amerikai Madeline Dirado is beleszól, de ő végül Jakaboshoz képest is másfél másodperccel később ért célba.
Az aranyérmet a brit Hannah Miley, az ezüstöt pedig az olimpiai bajnok kínai Je Si-ven szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.