Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Szeptember 27. 11:24, csütörtök | PR

Így vezesd le a stresszt vezetés közben

Így vezesd le a stresszt vezetés közben

A nyári szezon után a legtöbb sofőr szomorúan tapasztalja, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom

. Ilyenkor a lassabb haladás miatt az autósok feszültek és ingerültek. Ennek nem kell így lennie - a dugóban töltött időt kellemesen is eltölthetjük az idegeskedés helyett. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtött néhány tippet, amivel megelőzhetjük vagy levezethetjük a vezetés közbeni stresszt.
A stressz nem csak az egészségünkre, hanem a vezetésünkre sincs jó hatással. Egy egész napot képes elrontani a reggeli dugó okozta feszültség. Pedig ha jobban belegondolunk, a reggeli és a munka utáni autóban eltöltött plusz időt jól is eltölthetjük az idegeskedés helyett. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtött olyan tippeket, amikkel feszültségmentessé tehetjük a dugóban eltöltött időt:

• Ahelyett hogy felidegesítjük magunkat a forgalmon, gondoljuk végig a napunkat és a teendőinket. Összpontosítsunk magunkra, és két lámpaváltás között merüljünk el saját gondolatainkban. Ezt az időt „én időnek” is felfoghatjuk.
• A zene ideális a stresszoldásra. Legyen az meditációs zene, metál, klasszikus vagy pop, induláskor indítsuk el és töltődjünk fel a dallamokra. Amennyiben kezd megemelkedni a pulzusunk, az éneklés hasznosabb feszültség levezető lehet, mint a dudálás.
• Abban az esetben, ha vezetés közben valami váratlan ér bennünket, amitől megijedtünk, inkább húzódjunk félre és relaxáljunk néhány percet, és csak azután térjünk vissza az útra miután megnyugodtunk.
• A sokáig tartó egyhelyben ülés egy dugó miatt stresszként hathat a testünkre is. Mély lélegzetekkel vagy légzőgyakorlatokkal oldhatjuk ezt a feszültséget, amennyiben lehetséges karunk és törzsünk átmozgatásával ellazíthatjuk magunkat. Ügyeljünk a helyes testtartásra is a vezetés közben.
• Tereljük el a figyelmünket! Hívjunk fel valakit, akivel szívesen beszélgetnénk és így rögtön jobb hangulatban telik az autóban töltött idő.
• Zárjuk ki a felesleges stressz tényezőket! Vezetés közben a kevés benzin, a lapos kerék, a nem megfelelő olajszint és még sok egyéb tényező miatt aggódhatunk. Ezért ügyeljünk az autónk megfelelő állapotára.
• Abban az esetben, ha már nagyon elvesztettük a türelmünket a dugóban, álljunk meg és lepjük meg magunkat valami finomsággal. Ez után biztosan vidámabban folytatjuk az utunkat.
• Kerüljük el a nagyobb csomópontokat. Indulás előtt nézzük meg a forgalmat és próbáljunk olyan útvonalat választani, ahol kisebb a forgalom.
• Vigyünk magunkkal folyadékot és vezetés közben könnyen fogyasztható rágcsálnivalót. Egy reggeli, autóban elfogyasztott kávé, jó zene mellett be is aranyozhatja a napunkat.
• Amennyiben gyerkőcökkel utazunk, készüljünk nekik rövid kis játékokkal, vagy beszéljük végig velük az adott napot, pakoljunk nekik újságokat és finomságokat, hogy az ő figyelmük is le legyen kötve az autóban.

Reméljük, hogy a fenti tanácsok segítenek stresszmentessé tenni az autóban töltött időt. Ne feledjük, hogy ez is agyban dől el. Ha nem engedjük - legyen akármekkora is a dugó - nem hozhat ki semmi minket a sodrunkból. Arra pedig mindenképpen ügyeljünk, hogy a hirtelen mozdulatok a dugóban – sávváltás, előzgetés, dudálás stb. – nem visz minket előrébb, azokkal csak mások és saját épségünket veszélyeztetjük.
Stresszmentes és biztonságos közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat