Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 07. 11:33, szerda | Helyi

Intenzív havazás a Dunántúlon

Intenzív havazás a Dunántúlon

Vas megyében kora reggel óta intenzíven havazik, a rendőrség tájékoztatása szerint a csúszóssá vált utakon sok a baleset, a teherautók nehezen közlekednek.

Nem hajthatnak fel a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek a 86-os főút egy szakaszára. Az út- és időjárási viszonyok miatt a Rédics és Körmend között korlátozzák az ilyen járművek forgalmát.

Havazás miatt három (Győr-Moson-Sopron valamint Vas és Zala megye), ónos eső miatt kilenc megyére (Fejér, Veszprém, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok) adott ki szerdára citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon változó intenzitású havazásra kell számítani, mely során további kb. 1-7 cm nedves, ún. tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén, az Északi-középhegység térségében, és az Alföld északi vidékén is eshet hó, havas eső de ebből számottevő réteg síkvidéken (kb. 250 m alatt) nem alakul ki. Éjjel a Nyugat-Dunántúlon újabb havazás kezdődik általában 1-10 cm közötti friss hóréteg becsülhető, de főként Zalában és tágabb térségében helyenként akár 10-15 cm-t meghaladó tapadó hó is hullhat. Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt. Csütörtök napközben fokozatosan gyengül a csapadék, a lehulló ill. lehullott hó olvadni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.