Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 27. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Internetadó - Kocsis: a Fidesz elutasítja az erőszakot és a vandalizmust

Internetadó - Kocsis: a Fidesz elutasítja az erőszakot és a vandalizmust

A Fidesz nyitott minden vitára, a vandalizmus és az erőszak azonban semmilyen vitának nem lehet elrendezési módja - mondta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol előző este, az internetadó elleni tüntetés lezárása után erőszakos cselekmények történtek.

Kocsis Máté azt mondta, a székházban keletkezett kár mértéke tízmilliós nagyságrendű lehet, példaként említette a több mint húsz megrongált ablakot, a tönkretett redőnyöket és a kidöntött kerítést. Nyomatékosította: a Fidesz határozottan visszautasítja vitás kérdések ilyen elrendezési módját, és erre kéri azokat a politikai szervezeteket is, amelyek a háttérben jelen voltak.
Közölte azt is: a rendezvény egyik szervezője, Gulyás Balázs - a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója - "állításával ellentétben" a mai napig egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként. Így a vasárnapi rendezvényt sem állíthatja be úgy, mint ha az nem politikai indíttatású lett volna - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, Gulyás Balázs személyes felelőssége, hogy a rendezvény elfajulhatott. "Egy ekkora rendezvény megtartása igényel némi szaktudást a mozgalmi lelkesedésen túl" - jegyezte meg.
A rendőrség fellépéséről a kormánypárti politikus azt mondta: szerinte hatékonyan léptek közbe a rendőrök, hiszen ha nem így lett volna, jóval nagyobb kár keletkezhetett volna, durvább bűncselekmények is megvalósulhattak volna. Hozzáfűzte, az épületben tartózkodtak munkatársak, akikben "joggal alakult ki félelemérzet".
Kocsis Máté a tájékoztatón egyúttal megerősítette: a Fidesz-frakció még hétfőn módosító indítványt nyújt be, kezdeményezve, hogy az internetadó maximum havi 700 forint lehessen, és azt a szolgáltatók ne háríthassák át az előfizetőkre. Kérdésre jelezte azt is, tudomása szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a héten ismét egyeztet az internetszolgáltatókkal.
Azzal kapcsolatban, hogy Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is jelen volt vasárnap este a Fidesz-székháznál, a fideszes politikus azt mondta: ez Demszky Gábor személyes felelősségét is jelenti, hiszen "egyfajta mértéktartást az ő részéről elvárna az ember".
André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének az internetadó elleni tüntetésen való részvételéről Kocsis Máté úgy fogalmazott: az ügyvivőnek "szíve joga, hogy járjon-keljen a városban", bár "diplomataként meglepő a jelenléte".
Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, ahol a szervezők kérésére magukkal vitt régi számítástechnikai eszközökkel, például klaviatúrákkal kezdték dobálni az épületet. A székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, a kerítés egy darabját kidöntötték.

Címkék: Internetadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során