Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 18. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét medvét gázoltak el a dél-erdélyi autópályán

Ismét medvét gázoltak el a dél-erdélyi autópályán

Újabb medvét gázolt el egy kamion szerdán a romániai A1-es (dél-erdélyi) autópálya Szeben megyei szakaszán - közölte a Mediafax hírügynökség.

A hírügynökség a brassói regionális útügyi igazgatóság illetékesét idézte, aki szerint a ragadozó a vadvédő kerítésen átmászva jutott a pályára. A kamion elgázolta az állatot és egy személygépkocsi elé lökte, mely szintén ütközött a medvével. Személyi sérülés nem történt, a medve viszont elpusztult.

Az útügyi igazgatóság illetékese elmondta: azonosították a helyet, ahol a medve átjutott a kerítésen. Hozzátette: az állat ötven méterrel tovább egy vadátjárón juthatott volna át az autópálya másik oldalára.

Augusztusban két hasonló eset történt az A1-es autópálya Szeben megyei szakaszán. Romániában egyre több gondot okoz a túlszaporodott medveállomány. 2016 előtt a környezetvédelmi tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak, ekkor azonban a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 medve él.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.