Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 11. 14:34, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen 13 év börtönre ítéltek emberölésért egy férfit Kecskeméten

Jogerősen 13 év börtönre ítéltek emberölésért egy férfit Kecskeméten

Jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítélt emberölés miatt egy ágasegyházi férfit a Kecskeméti Törvényszék hétfőn.

Sárközy Szabolcs büntetőtanácsa emberölés alapesete, valamint kifosztás bűntette miatt ítélte el a 48 éves Korponai Józsefet, aki 2012. február 14-én szóváltás után egy baltával többször fejbe vágta egy ismerősét, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
A vádirat szerint a 75 éves ágasegyházi sértett és a vádlott korábbi munkakapcsolat révén ismerték egymást. A sértett február 14-én tanyájánál tűzifát akart vágni, a vádlott szintén fát vágni indult. Találkoztak, és szóváltás után a vádlott a nála lévő baltával többször a sértett fejére sújtott, ennek következtében az összerogyott és elveszítette az eszméletét.
A vádlott magához vette az idős ember láncfűrészét, majd beült a sértett autójába, Fülöpházára utazott, és a kocsmában eladta a láncfűrészt.
A súlyosan sérült, eszméletlen állapotban lévő férfira egy a tanyája melletti úton elhaladó ember talált rá. A férfi a kórházban nem nyerte vissza eszméletét, és március 1-jén meghalt. Halálának közvetlen oka a fejét érő ütések voltak. A vádlottat a bűncselekmény elkövetésének napján a rendőrség őrizetbe vette.
Korponai József a bíróság előtt elismerte, hogy az idős férfi sérüléseit ő okozta, de azt állította, hogy a sértett fenyegetően lépett fel vele szemben.
Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor elmondta: vádlotti védekezést nem lehet elfogadni, mert nem volt jogos védelmi helyzetben, ezért vallomását nem lehet enyhítő körülményként értékelni.
Az orvos szakértő véleménye szerint a sértett fejét legalább öt ütés érte a balta élével, kettő már akkor, amikor a földön feküdt.
A tanácsvezető bíró szerint a vádlott eltulajdonította ugyan a sértett autóját és láncfűrészét, ennek ellenére nem nyereségvágyból követte el a bűncselekményt.
Az ítélet jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és védője is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön