Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 22. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Két ember halálát okozta a száguldozó férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavalyelőtt két ember halálát okozta száguldozásával

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával és három ember súlyos sérülésével járó balesetet 2021 májusában - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én a kora esti órákban Tápióbicske felől Nagykáta irányába tartott a 3115-es úton, gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. A vádlott a nedves burkolatú úton a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 116 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba. A gépkocsi frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó személyautóval, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr gépkocsija árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbefordult.

A mentők a fiatal nőt és a vétlen járművet vezető idős nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a szakszerű kórházi ellátás ellenére néhány nappal később mindketten életüket vesztették. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett, a balesetet okozó férfi és két utasa súlyosan, negyedik utasa könnyebben megsérült tudatták.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat - olvasható a főügyészség közleményében.

Fotó: Ügyészség

Címkék: baleset, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk