Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 18. 17:26, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban, halottak

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban, halottak

Lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt meg - közölte vasárnap a helyi csendőrség.

A repülőgép szombat délután tűnt el a radarok képernyőjéről és Saint-Laurent-la-Roche településnél zuhant le. A roncsokat vasárnapra virradó éjjel találták meg a hatóságok.

A repülő szombaton a Párizstól délnyugatra található Toussus-le-Noble repülőteréről szállt fel és a svájci határ közelében, az Alpokban található Annemasse-ba tartott, ahol este 7 órakor kellett volna leszállnia.

A rendőrséget délután 5 órakor értesítették arról, hogy a kétmotoros repülőgép eltűnt, nem sokkal később pedig szemtanúk jelezték a tűzoltóknak, hogy Saint-Laurent-la-Roche-nál láttak egy nagyon alacsonyan repülő, láthatóan bajba jutott gépet.

A rendőrség nagy erőkkel, köztük egy helikopterrel kezdte meg a repülő keresését, végül egy termikus kamera segítségével tudta a sötétben beazonosítani a baleset helyszínét, ahol a repülő roncsait éjfélkor találták meg.

Egy francia állampolgárságú házaspár és egy tízéves gyerek holttestét találták meg a roncsok között a csendőrség közleménye szerint.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.