Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Május 06. 21:03, péntek | Helyi
Forrás: www.nyugat.hu

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Közös sajtótájékoztatót tartott Körmenden Ewald Dragosits alezredes, a Güssingi Rendőrkapitányság vezetője, és Szendrődi Barnabás alezredes, körmendi rendőrkapitány. A sajtótájékoztatón többek között az is elhangzott, hogy az osztrák és magyar rendőrök között a napi szintű kapcsolattartás első rendű, sok közösen megoldott bűnügyet tudhatnak maguk mögött a rendőrök.

Sajnos celldömölki vonatkozású esetről is szó volt, egy esetben a güssingi rendőrök értesítették a magyar kollégáikat, hogy rendszeressé váltak a betörések burgenlandi és stájer mezőgazdasági üzletekbe. Az elkövetők feltehetően magyarok. A körmendi rendőrök látókörébe ekkor kerültek a celldömölki lakosok, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Öt személyt elfogtak, a gyanú szerint ők legalább12 műszaki áruházból loptak motorfűrészeket, munkagépeket, több mint 350 ezer euro (kb. 97 millió forint) értékben. A rendőrök több más személyt is beazonosítottak, az ő elfogásukra a napokban kerülhet sor.

A közel százmilliós lopássorozat néhány kulcsfigurája jól ismert a rendőrök előtt, ugyanis már évekkel ezelőtt milliós károkat okoztak Ausztriában, szintén betörésekkel. Akkor osztrák bíróság elé álltak, és osztrák börtönben töltötték le 5-7 éves börtönbüntetésüket. Akik már lebuktak, azok szervezetten, üzletszerűen elkövetett betörések miatt felelnek majd az osztrák bíróságon, és minimum 5 év börtönre számíthatnak. A visszaesők viszont akár 10 évig is élvezhetik egy osztrák börtön vendégszeretetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek