Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. December 01. 16:47, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nem sérültek meg a koronázási jelvények másolatai a székesfehérvári robbanásban

Nem sérültek meg a koronázási jelvények másolatai a székesfehérvári robbanásban

Nem sérült meg a Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata a székesfehérvári városházán pénteken történt robbanásban - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Cser-Palkovics András azt írta: a robbanás után komoly füst alakult ki a polgármesteri hivatal épületén belül, a díszterem melletti átrium üvegteteje pedig teljesen összetört és lezuhant. A koronázási jelvények alatta elhelyezett hiteles másolatai a tároló vitrinnek köszönhetően nem sérültek meg.

A polgármester köszönetet mondott a vészhelyzet elhárításában részt vevő és az épületet fegyelmezetten elhagyó embereknek is.

Hozzátette: a helyreállítási munkák a takarítás és a kárfelmérés után kezdődhetnek el.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte, a székesfehérvári városháza két épületét elválasztó utcában futó, föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt. A légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe.

A robbanásban senki sem sérült meg, a hivatalban tartózkodó 280 ember - köztük a városi önkormányzat éppen ülésező képviselő-testülete - még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.

A robbanás okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.