Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 23. 05:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Optimális a Balaton vízállása

Optimális a Balaton vízállása

Jelenleg 125 centiméter, vagyis optimális a Balaton vízállása, a Sió zsilipje pedig május óta zárva van - mondta a Magyar Hírlapnak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Siklós Gabriella a lap pénteki számában emlékeztetett arra, hogy a tó szintjének 120 és 126 centiméter között kell lennie. A fő vízutánpótlás a Zala folyóból érkezik, jelenleg másodpercenként 11,5 köbméter. A párolgás a napokban 4,6 milliméter volt.

A Balaton óriási, csaknem hatszáz négyzetkilométeres vízfelület - a tó vízmennyisége 1,8 milliárd köbméter -, és szélsőséges esetben naponta akár hatmillió köbméter is elpárologhat belőle. A szakember összehasonlításképpen elmondta: a budapesti napi rekord vízfogyasztás kevéssel 1,3 millió köbméter fölött volt.

Siklós Gabriella beszélt arról is, hogy komoly modellszámítások előzik meg azt, hogy mikor nyitják ki a Sió zsilipjét, és az időjárás csak az egyik tényező.

Címkék: balaton, , víz, vízállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő