Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Óvodapegagógusok Napja a Vulkánparkban!

Óvodapegagógusok Napja a Vulkánparkban!

November 8-án a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos programsorozat keretében lezajlott a Vulkánparkban az Óvodapedagógusok Napja.

Az Óvodapedagógusok Napjának célja az oktatók és az óvodások figyelmének felhívása volt, arra az elfeledett tényre, hogy az ország muzeális intézményeit felhasználhatják a legfiatalabb generáció nevelése terén. A kulturális érzék fejlesztése, a múzeumok látogatásának szabályai, s nem utolsósorban a Vulkánpark kiállításanyagának különlegessége, mint elsődleges cél jelent meg november 8-án a múzeum falai között. Míg az óvodások bejárták a kiállítást vezető segítségével, s különböző kísérletek segítségével ismerkedhedtek meg a természettudományok világával, óvonőik Sarlós Éva Virág, múzeumi animátor rendhagyó előadását hallgathatták meg a múzeumi nevelés fontosságáról.

A rendkívül nagy érdeklődést vonzó program pozitív visszajelzésekre talált, mind a felnőttek, mind a gyermekek mosollyal az arcukon távoztak az intézményből.

Legközelebb november 24-én vehetnek részt ingyenes programon az érdeklődők, a Vulkánpark ugyanis az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében megszervezi az ún. Természettudományok Napját, melyen 3 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a föld, a tűz, a víz, s a levegő jegyében. A rendezvényre való belépés ingyenes.

További részletek: www.kemenesvulkanpark.hu/programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.