Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 09. 11:32, vasárnap | Helyi

Pályázati felhívás – Mária tenyerén

Pályázati	felhívás – Mária tenyerén

Történetek Kis Czell életéből (1739-1916). A pályázati felhívást a"A celli kékszellem" Alapítvány hirdette meg Kemenesalja diákjai számára.

„A celli kékszellem” Alapítvány 2017. nyarán Kemenesalja diákjai számára helytörténeti pályázatot hirdet, Mária Tenyerén címmel. A pályázat közvetlen környezetünk, városunk múltjának megismerésére ösztönöz.

Pályázati feltételek:

A pályázati adatlap és a kérdések elérhetőek a helyi iskolákhonlapjain valamint a Média Tékában (Celldömölk, Kossuth u. 15.). A pályázat két korcsoport, 10-12 és 13-18 évesek számára külön-külön kerül meghirdetésre.
A pályázat beadásának határideje 2017. október 1., eredményhirdetés egy héttel később. Az elkészültpályázatokat a helyi iskolák titkárságain várjuk, vagy az alapitvany@acellikekszellem.hu email címre.

Ajánlott irodalom:
Harangozó Miklós: MÁRIA TENYERÉN - Történetek Kis-Czell életéből, (1739-1916)
Porkoláb István: Celldömölk, Kismáriacell Szabadalmas Mezőváros története (1927)

Díjazás
A versenyzők között könyvjutalmakat osztunk ki, és a korcsoportonként legeredményesebb három-háromdiákkal 2017. októberében az ausztriai Máriazell kegyhelyére látogatunk egynapos kirándulásra,idegenvezetéssel, teljes ellátással.
Különdíj
Az az osztály, ahonnan a teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, egy kirándulást szerez azegész osztályuknak a Mesteri Termál fürdőbe utazással, a fürdő éttermében ebéddel, frissítővel.(A kirándulás időpontját az osztály dönti el.)
Minden pályázó emléklapot kap.

"Csak a szeretet vezessen, minden tettemben”

- Berecz Erzsébet SKOLASZTIKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.