Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Május 18. 12:16, szerda | Helyi

Sellők varázsolják el a celldömölkieket

Sellők varázsolják el a celldömölkieket

Hétfőn, és pénteken este sellők járnak táncot a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő úszómedencéjében...

Mindössze alig két éve, 2009. október 4-én, szülői kezdeményezésre jött létre Vas megye első szinkronúszó csoportja a Sárga Sellők.

Az ötletet az adta, hogy Celldömölkön a leánytorna többéves sikeres múltra tekint vissza, emellett az úszósport is megerősödött. A csoport Bellovics Diána vezetésével először heti egy foglalkozást tartott szombaton délelőttönként, kísérleti jelleggel. 2010. februárjától a 3 éve működő Celldömölki Vulkán Vízisport Egyesület védőszárnyai alá vonta mint egyesületi szakágat, ezzel elismerve a celldömölki szinkronúszókat. Mivel ez a sportág gyerekcipőben jár Magyarországon, kevés a szinkronúszó csoport. Először is szükséges hozzá egy uszoda, amely befogadja a csapatot, kitartó edző, lelkes szülők, támogató közösség. És persze a legfontosabb: a sellők, akik esetünkben a celldömölki zászló sárgáját öltötték magukra...Nem kevés időt és kitartást követel a lányoktól, akik az úszás mellett nagyon komoly szárazföldi edzésen is részt vesznek. A több mint egy éves munka eredménye már látszik, hiszen a lányok nem csak a Celldömölki Vulkán Vízisport Egyesület, hanem a Vulkán Gyógy-és Élményfürdő rendezvényein is fellépnek.


A Sárga Sellők 7 és 12 éves lányokból áll. Várjuk azokat a lányokat, akik szeretnek úszni ,táncolni és mozogni.

Továbbá olyan támogatókat is keresünk, akik látnak fantáziát ebben a sportágban.Még több információ: Bellovics Diána és Benkő Lilla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.