Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 02. 06:00, szombat | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Szabadnapjukon mentettek meg egy embert a tűzoltók

Szabadnapjukon mentettek meg egy embert a tűzoltók

Családi ház és melléképületének tetőszerkezete gyulladt ki és teljes terjedelmében égett tavaly november 7-én, Abán. A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két szabadnapos tűzoltója, Bali Attila tűzoltó zászlós és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester a közelben tartózkodott, és a füst észlelésekor azonnal odasietett a lángoló épülethez.

A helyszínre érkezve Bali Attila telefonon jelezte a tűzesetet, Mészáros Tamás pedig információt gyűjtött, és amikor megtudta, hogy a házban bent van valaki, gondolkodás nélkül bement a füsttel telítődött épületbe, ahol megkezdte a keresést. Egy idős nőt Attilával közösen mentettek ki a házból. Az épület másik lakója könnyebb égési sérüléseket szenvedett, ezért a szabadnapos tűzoltók elsősegélyben részesítették, majd átadták a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, és segédkeztek a helyszíni ellátásában.

Az életmentést követően a két tűzoltó az épületet leválasztotta az elektromos hálózatról, és a vezetékes gázt is elzárta, majd felderítette az utcában lévő föld feletti tűzcsap helyét. A sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság kiérkező egységeinek tűzoltásvezetőjét tájékoztatták, az egységek munkáját a továbbiakban is segítették a káreset felszámolásáig.

A tűzeset során tanúsított gyors, szakszerű, határozott beavatkozásukért az országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Bali Attila tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.