Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 07. 16:30, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Szigethalmi verekedés - Jogerős döntés: börtönben tölti le előzetesét a gyanúsított

Szigethalmi verekedés - Jogerős döntés: börtönben tölti le előzetesét a gyanúsított

Javítóintézet helyett börtönben kell letöltenie előzetes letartóztatása idejét J. Jánosnak, a szigethalmi késelés gyanúsítottjának a Budapest Környéki Törvényszék hétfői jogerős döntése értelmében - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Kende Katalin közölte: a másodfokú tanács ezzel a döntésével helyt adott a Pest Megyei Főügyészség fellebbezésének.
Kállai Gábor, a megyei főügyészség szóvivője pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy a bíróság egyebek mellett J. János fiatal korára és betegségére tekintettel határozott úgy, hogy az előzetes letartóztatás idejére - egyelőre 30 napra - ne börtönbe, hanem javítóintézetbe kerüljön. A főügyészség szerint azonban az emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vont J. János kora nem indokolja, hogy túlságosan "félteni" kelljen őt a bv-intézetben elhelyezettektől, mivel pár hónap múlva betölti a 18. évét. A terhére rótt bűncselekmény súlya is ezt az érvet támasztja alá - magyarázta Kállai Gábor, kiemelve: J. János a főügyészség információi szerint négyszer szúrt. A gyanúsított esetleges betegségével kapcsolatban a szóvivő azt mondta: a tököli börtönkórházban ugyanúgy megfelelően kezelhetnék J. Jánost, mint egy javítóintézetben.
A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék hétfőn kimondta: J. János közel áll a felnőtt korhoz, és a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, valamint az elkövetés körülményei is indokolják, hogy az előzetes letartóztatás idejére börtönbe kerüljön, ahol megfelelően tudják kezelni a betegségét is - ismertette a bíróság határozatát Kende Katalin.
A 17 éves J. János a nyomozás eddig adatai szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült.
Mint utóbb kiderült, az MTK 17 éves ökölvívóját és a Sziget SC 19 éves birkózóját késelték meg. Az előbbi sportolót szombaton hazaengedték a kórházból, azóta otthonában lábadozik - tudta meg Drexler Gézától, az MTK ökölvívó-szakosztályának vezetőjétől az MTI. A Sziget SC vezetőedzője, Joszkin János pedig hétfőn arról tájékoztatott, hogy az életveszélyesen megsérült birkózó is jobban van már, kiengedték az intenzív osztályról.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője hétfőn annyit közölt, hogy a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, jelenleg is zajlanak a tanúkihallgatások. Azt még nem tudják, hogy ki a másik elkövető – tette hozzá.

Címkék: Jog-bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön