Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 30. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szmogriadó Nyíregyházán

Szmogriadó Nyíregyházán

Tovább romlott a levegő minősége Nyíregyházán, ezért a város polgármestere vasárnaptól szmogriadót rendelt el – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

A légköri szálló por (PM10) átlagkoncentrációja a Széna téri mérőállomás adatai szerint csütörtökön a tájékoztatási, majd pénteken és szombaton is meghaladta a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket. Szombaton a város területén köbméterenként 137 mikrogrammos értékeket regisztráltak, ez jóval túllépi az egészségügyi határértéket.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a város területén vasárnaptól visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalmat rendelt el, amely magában foglalja a kerti hulladék és az avar égetésének tilalmát is. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a levegőminőség további romlásának elkerüléséért lehetőség szerint mellőzzék járművek használatát, és saját gépkocsi helyett a közösségi közlekedést vegyék igénybe, illetve kerüljék a vegyes tüzelésű berendezések, a kályha és a kandalló használatát. A légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a kisgyermekeknek azt javasolják, hogy ne tartózkodjanak a szabadban.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint a levegőminőség jelentős javulása, illetve számottevő légmozgás az elkövetkező napokban nem valószínű, így a levegőminőség romlása tovább folytatódhat Nyíregyházán.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során