Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Június 01. 10:24, szerda | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Tréning kórházi dolgozóknak a stressz, a kiégés ellen

Tréning kórházi dolgozóknak a stressz, a kiégés ellen

Több mint 33 millió forint pályázati támogatást nyert dolgozói képzésére a celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórház. Az orvosok, ápolók kommunikációs technikákat is elsajátíthatnak.

Ma már nem hangzik furcsán az a kijelentés, hogy akórházban nem "csak" gyógyítanak. A kórház ugyanis- bizonyos szempontból- szolgáltató intézményként is funkcionál.Ezért aztán az sem mindegy, hogy az orvosok és a szakápolók miként bánnak, kommunikálnak a betegekkel és a hozzátartozóikkal. Hogyan közöljék a rossz hírt a családtagokkal? Miként szóljanak rá a betegre, hogy az tartsa be a házirendet? Ilyen és ehhez hasonló, a hétköznapokban gyakranelőforduló kérdésekre is praktikus, a gyakorlatban azonnal alkalmazható válaszokat kaphatnak a Kemenesaljai Egyesített Kórház azon dolgozói, - összesen 126-an- akik részt vesznek az Agora Oktatási Intézet által szervezett tréningen.

A különleges képzésről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Kemenesaljai Egyesített Kórházban.Pintér Tamás, az Agora Oktatási Intézet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a nyolcnapos, négy modulból álló tréninga szolgáltatói attitűd fejlesztésére és megerősítésére, a kiégés megelőzésére, az újfajta kommunikációs technikák elsajátítására, konfliktuskezelési ismeretekre, valamint a stressz-kezelési és relaxációs technikák elsajátítatásárafókuszál.


Dr. Farkas Péter, a Celldömölk és további 39 település egészségügyi ellátásáért felelős Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatója is hasznosnak tartja a tréninget, főleg, hogy a képzés az intézménynek egyetlen fillérjébe sem kerül. A kórház ugyanis 33 millió 823 ezer forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert az EU támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekthez.

További örömteli hír volt számukra, hogy a képzésen eredményesen részt vevő dolgozóik egyúttal az előírt továbbképzési kötelezettségeiket is "letudhatják", hiszen a tréningért cserébe creditpontokat kapnak. A kórház 126 dolgozója vesz részt a stresszkezelési és regenerációs tréningen, hárman pedig egészségügyi szakképesítést szerezhetnek a pályázati támogatásból.

Tarczi Lívia, a kórház ápolási igazgatója a sajtótájékoztatón a márciusban elkezdett tréningek tapasztalatairól beszélt. Mint elmondta, a résztvevők mindegyike hasznosnak találta a képzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.