Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 11. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Tűzoltóság: Ne hívjanak macskához!

Tűzoltóság: Ne hívjanak macskához!

Megelégelte a londoni tűzoltóság, hogy nyakra-főre fán rekedt macskák lesegítéséhez hívják őket, és arra kéri a lakosságot, forduljon inkább az állatmentőkhöz.

Bár a macskamentés is a tűzoltók feladatkörébe tartozik, és számos esetben segítettek is, mostanra annyira megnőtt az ilyen hívások száma, hogy nem győzik a munkát. Az utóbbi 6 évben 60 százalékkal emelkedett az ölebek - nemcsak macskák, hanem más házikedvencek - mentésének lakossági igénye, és immár átlagosan 14 óránként száguldhatnak tűzoltók csapdába került állatok segítségére. Akadt már köztük kéménybe szorult csimpánz, fejével edzőgépben rekedt kutyakölyök, ugyancsak fejével kézi dobba szorult macska.
A tűzoltók a szűkösebb pénzkeretek miatt is szeretnék, ha nem szalajtanák őket rögvest minden egyes fán rekedt macskához, hanem a gondatlan gazdik előbb az állatvédőket hívnák segítségül, aztán ha ők nem boldogulnak, végső esetben következhetnek mégis a tűzoltók.
"Aggasztó, hogy amíg a tűzoltók macskát mentenek, addig nem tudnak valódi katasztrófákkal foglalkozni. Ráadásul minden egyes macskamentés pénzbe kerül, az adófizetők pedig ezekben a szűkös időkben egyre gyakrabban kérdik, hogy miért kell nekik ilyesmit pénzelni" - idézte Ron Dobson tűzoltóparancsnokot a The Daily Telegraph című brit lap.
Az állatmentők részéről Klare Kennett szintén azt tanácsolja a lakosságnak, hogy előbb őket hívják, emellett hangsúlyozza, hogy ne dramatizálják túl a helyzetet, mivel sok állat magától is megoldja a gondját.
"Ha valaki macskát lát egy fán, hagyja ott egy napig. Csak akkor hívjon minket, ha másnap is ugyanott vesztegel az állat - mondta Kennett és az állatokért túlzottan aggódó emberek megnyugtatására feltette a kérdést: "Látott már valaki fán macskacsontvázat?"
A londoni állatmentések több mint fele macska-, negyede kutyaügy - olvasható a lapban (http://www.telegraph.co.uk/news/9385332/Dont-call-us-for-cats-stuck-in-trees-Fire-Brigade-warns.html).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.