Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Szeptember 25. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra keresik az ország legintelligensebb diákjait

Újra keresik az ország legintelligensebb diákjait

Ismét megrendezi tavalyi, rendkívül sikeres Nagy Diák IQ-teszt elnevezésű versenyét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ. A háromfordulós megmérettetésen a Mensa HungarIQa fejlesztésében készült IQ-teszt kitöltésével mérhetik fel saját intelligenciaszintjüket a középiskolások és egyetemisták. A vetélkedő „arca” Trokán Nóra színésznő. A Társaság partnere és a pályázat technikai lebonyolítója a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete.

Tavaly 15 ezren kapcsolódtak be a Nagy Diák IQ-teszt vetélkedőbe, mely idén ismét várja azokat a fiatalokat, akik hiteles képet szeretnének kapni intelligenciaszintjükről. A háromfordulós megmérettetés első része a Mensa HungarIQa által kifejezetten a fiatal korosztály számára fejlesztett online kitölthető, adaptív IQ-teszt. Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik az első fordulóban 125-nél több pontot érnek el, bejutnak a következő budapesti fordulóba, amelyben ingyen tölthetik ki a Mensa hivatalos felvételi tesztjét, ami egyben belépőt jelenthet az ország legintelligensebbjeit tömörítő szervezetbe. A december 4-i döntőbe a minimum 130-as IQ-val rendelkezők jutnak tovább, amely intelligenciahányadossal az emberiség csupán két százaléka rendelkezik. A látványos és izgalmas élő versenyen dől el, ki az a fiú és lány, akik a legintelligensebbek közül is kiemelkednek, és megnyerik a Diákhitel Központ értékes fődíjait.

Az idei versenyt közösségi kampány egészíti ki: a felhasználók úgynevezett online „szabadulós játékban” mérhetik össze találékonyságukat és logikai képességüket. A játékosok között hetente társasjátékcsomagot sorsol ki az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ.

A tartalmas versenyen való részvételre buzdít a 2014-es játék háziasszonya, Trokán Nóra színésznő is. „Bizonyos kor után mindenkit érdekel, hogy milyen magas lehet az IQ-szintje. Napokon belül magam is megírom a tesztet, és megígérhetem, hogy nem fogom szégyellni az eredményt. Sőt még az is megtörténhet, hogy büszke leszek rá. Akinek van bátorsága, tartson velem, a tesztnek nincs buktatója, az első fordulóban név nélküli a tesztírás!”
A tavalyi Nagy Diák IQ-teszt versenyen a lányok között az akkor 18 éves Tóth Emese, a budapesti Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatója lett a legintelligensebb fiatal. A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője címet a soproni Kóczán Gergely nyerte el, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadéves építészmérnök hallgatója volt. A Nagy Diák IQ teszt elérhető: a www.nagydiakiqteszt.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során