Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Augusztus 29. 17:07, hétfő | Helyi

Uniós támogatással számolják fel Sárváron az elavult hulladéklerakót

Uniós támogatással számolják fel Sárváron az elavult hulladéklerakót

Több mint 67 millió forintos uniós támogatás teszi lehetővé, hogy Sárváron megszűnjön a város dél-keleti részén lévő hulladéklerakó.

A 75 millió forintos összköltségű beruházással egy tájba illő, fákkal, bokrokkal betelepített, 9 ezer négyzetméteres parkosított területet hoznak létre. A rekultivációs munkák során felújítják a vízelvezető árkokat, valamint párologtató medencét és talajvízfigyelő kutat is építenek.
    A műszaki védelemmel kialakított lerakó háztartási hulladékot, építési törmeléket, lomtalanításból származó hulladékot egyaránt tartalmaz. A környezeti károk megszüntetése érdekében a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a rekultivációs munkálatok mielőbbi kivitelezését írta elő.
    A munkálatok június közepén kezdődtek, és a zöldterület kialakításával együtt várhatóan novemberben fejeződnek majd be a közlemény szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: