Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 12. 10:21, kedd | Helyi

Fantasztikus győzelmet arattak a celldömölki asztaliteniszezők az Asztalitenisz Extra Ligában

Fantasztikus győzelmet arattak a celldömölki asztaliteniszezők az Asztalitenisz Extra Ligában

Megismétlődött a sporttörténelem!

2016. május 1-én Pécsett, a férfi asztalitenisz csapatok Final Four döntőjének végén a celli férfi csapat vehette át a bajnoki aranyérmeket. Aztán május 10-én a szlovákiai Vydrany-ban szintén ők emelhették magasba a Szuperliga győztesének járó serleget. Ebben az évben fordítva történt. Május 15-én vehette át az együttes a győztesnek járó trófeáta hazai csarnokban, majd 19 nap elteltével Szekszárdon állhattak a dobogó tetején Klampár Tibor edző és versenyzői.

Ezt a két napos döntőt nem volt könnyű megnyerni. A szombati elődöntőben a BVSC azzal az előnnyel állt az asztalhoz, hogy neki a döntetlen is elég lenne a döntőbe jutáshoz. Az alapszakaszban előbbre végeztek, így jutottak ehhez az előnyhöz. Ezt az előnyt az a tény is növelte, hogy az alapszakaszban a fővárosiak kétszer is nyertek Fazekasék ellen. Jól leolvasható a mérkőzés lapról, hogy mennyire nehéz mérkőzés volt.

Végül nagyon szoros küzdelemben diadalmaskodott a celldömölki csapat, és sikerült a döntőbe jutás!

A döntőbe a másik ágon a régi rivális, Pécs együttese került. A helyzet ismerős volt, a baranyaiak a jobb alapszakaszbeli eredményükkel már a döntetlennel is bajnokok lehettek volna. A mérkőzés az előző napihoz hasonlóan, sajnos, Fazekas-Kriston páros vereségével kezdődött. Már ezalatt is mindkét csapat szurkolói hangosan biztatták kedvenceiket és ez így volt végig a mérkőzés során. A páros veresége után aztán nagyon belelendült a kék-sárga gárda. Egymás utáni négy egyéni győzelmükkel jelezték, hogy nagyon szeretnének bajnokok lenne. A pécsiek ekkor két győzelemmel jelezték, hogy ehhez még nekik is van hozzá szólásuk. Igaz, hogy mérkőzéslapon hátrább volt a Szita – Gerold összecsapás, mégis előbb fejeződött be Szita fölényes győzelmével, mint a Fazekas, Demeter elleni találkozója. Fazekasnak győzni kellett a bajnoki címért! Fazekas jól kezdett és hamarosan szettben 2-0-ra vezetett. Demeter azonban nem adta fel és máris 2-2-re álltak szettben. Következett a mindent eldöntő ötödik játszma. Amikor ennek végén, Fazekas megnyerte a 12. pontját, a celli tábr az asztaloknál, Fazekas először egyedül az asztal tetején, majd Szitával együtt ünnepelte a nagyszerű győzelmet, immár a nyolcadik csapatbajnoki címét is. A szurkolók is velük együtt ünnepeltek és gratuláltak a játékosoknak, edzőknek a remélt nagy sikerhez.

A csapat ezzel a nagyszerű sikerrel fejezte be a 2017-2018-as bajnoki idényt!


A mérkőzés egy-két emlékezetes pillanata a képgalériában tekinthető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére