Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 13. 08:12, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A hormonok hatással vannak az asztmás rohamokra

A hormonok hatással vannak az asztmás rohamokra

Az asztmás rohamok súlyosságát befolyásolhatják a női menstruációs ciklusok - mutatott rá egy új tanulmány, amelyről aDaily Mailszámol be. A norvég kutatók azt találták, hogy a légúti tünetek sokkal súlyosabbak az ovulációs időszak körül.

A kutatás keretében mintegy négyezer olyan nő adatait elemezték, akiknek menstruációs ciklusa normális volt, és akik nem szedtek fogamzásgátló tablettát. A kutatásban részt vevők 8 százalékát diagnosztizálták asztmával és 28,5 százaléka dohányzott.

Az eredmények azt mutatták, hogy a légúti tünetek jelentősen ingadoztak a menstruációs ciklus alatt. A kutatási eredmények segíthetnek a nők asztmás tüneteinek enyhítésében ezzel a megállapítással.

'Az asztmát sok dolog kiválthatja, s ez személyenként változik, ezért a pácienseknek fontos odafigyelniük a tünetek jelentkezésére, azok súlyosságára, és hogy azokat mi válthatja ki' - mondta Dr. Samantha Walker, kutatásvezető.

Az eredmények azt mutatták, hogy az asztmás rohamok a 28 napos ciklus 10-22. napja között súlyosabbak, a peteérés napján kissé visszaesik, míg légszomjat a ciklus 7-21 napja között éreztek leginkább.

A kutatók szerint az eredmények is bizonyítják, hogy a hormonszintek változásai közvetlen hatással vannak a légutakra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.