Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 20. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: orientpress

A Twitter a Facebooknál is nagyobb sikersztori lehet

A Twitter a Facebooknál is nagyobb sikersztori lehet

A Twitter jövőbeli sikerességének a kulcsa az online hirdetési bevételek felfutása lehet, mivel jelenleg a Twitter még csupán 0,5 százaléknál kisebb részesedéssel bír - állapítja meg a Buda-Cash Brókerház a társaság bejelentett részvénykibocsátása alkalmából. Ez lehet a Facebook tőzsdére lépése óta a legnagyobb technológiai részvénykibocsátás, miután 1 milliárd dollár értékben kíván tőkét bevonni a társaság.

A Twitter a világ egyik legnépszerűbb mikroblogja, illetve közösségi hálózata. Globális platformja révén lehetőséget teremt a valós idejű nyilvános eszmecserére illetve önkifejezésre, ami így lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak.

A platform egyedülálló a maga egyszerűségében, a „Tweet” (bejegyzés) maximalizálva van 140 karakter hosszúságban. Ez a korlátozás lehetővé teszi viszont, hogy bárki gyorsan elkészítheti, küldheti, terjesztheti, illetve olvashatja az bejegyzéseket.

A Twitter célja, hogy nélkülözhetetlen eleme, mindennapi eszköze legyen az élmények kifejezésének.

A Twitternek jelenleg több mint 215 millió havi aktív felhasználója (MAU) van, valamint több mint 100 millió napi aktív felhasználóval rendelkezik, és szinte minden országban jelen van.

A felhasználók többek között emberek milliói a világ minden tájáról, mint pl. befolyásos egyének és szervezetek, vagy például a világ legismertebb vezetői, kormányzati tisztviselők, hírességek, sportolók, újságírók, média illetve különböző márkák. Felhasználóik mintegy 500 millió bejegyzést hoznak létre naponta.

A Twitter a riválisoknál nagyobb reklámbevételt tud a mobil eszközök révén generálni, miután a Twitternél ez az arány 65 százalék szemben a legfőbb rivális Facebook 41 százalékával - számolt be róla a Gazdasági Rádió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).