Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2018. Július 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Állatokat ölt, hogy haragosát a tetemekkel háborgassa

Többrendbeli állatkínzás, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért,

hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben általa elpusztított állatok tetemeit helyezte el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, és hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, tavaly tél végén egy elpusztult eb nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott tavaly márciusban élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, mellyel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott.

Az elkövető mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd az így elpusztult macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, és figyelmeztették a sértettet.
Az elpusztított rókákat a vádlott – annak érdekében, hogy kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat ezekben az esetekben a sértett találta meg, aki azokat valóban kutyának vélte.

A vádlott a fentieken túl tavaly nyáron több alkalommal meggyújtotta az útmenti bokros növényzetet, melyről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek mintegy 25 ezer forintos kárt okozott.

Címkék: állat, pápa, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 17:50, vasárnap | Belföld

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében vasárnap hajnalban, a gyanúsítottat a közelben elfogták a rendőrök - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 22. 17:49, vasárnap | Belföld

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

2022. Május 22. 11:02, vasárnap | Belföld

Motoros életét mentették meg a rendőrök

Eszméletlen motorost élesztett újra egy tápiószecsői járőrpár Sülysápon. Mire a mentők megérkeztek újra volt szívverése.

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.