Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Kovács Anikó

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.

Az elismerést idén a nagy múzeumok kategóriájában a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a kis múzeumok közül a bajai Türr István Múzeum érdemelte ki - közölte a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület szombaton az MTI-vel.

Mint írták, a múzeumokat kilenc tagú bizottság értékelte: Bereczki Ibolya, mint a bizottság elnöke, Mészáros Balázs, Ringer István, Heilauf Zsuzsanna, Vicze Magdolna és Kónya Béla a Pulszky Társaság, továbbá Kemecsi Lajos, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, és Molnárné Aczél Eszter, az ICOM Magyarország képviseletében.

Az értékelés során a bizottság a múzeumok fejlődését számos szempont alapján vizsgálta, melyek a megújulás, a gyűjteménymenedzsment, az ismeretátadás és hozzáférés, a szolgáltatások, a társadalmi felelősségvállalás kategóriái voltak.

A fődíjak mellett kiosztották a múzeumszakmai szervezetek különdíjait is.

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíjában a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum részesült. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a Kállay Gyűjtemény kapta. Az idén az ICOM Magyarország különdíját az MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény érdemelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.