Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. November 07. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: Vas Népe online

Az épület zöld lesz, mint volt

Az épület zöld lesz, mint volt

A városközpontban zajló felújítások között most a banképület van soron: alsó szintje önkormányzati, felső szintje magántulajdon.

Az elmúlt években jelentős részben EU-pályázati forrásokból megújult, közösségi események megrendezésére is alkalmasabbá vált városközpontban található az a banképület, amelynek alsó szintje önkormányzati, a felső szintje magántulajdonban van. A bank a celldömölki önkormányzattól bérli az épületrészt, a jelenleg érvényben lévő bérleti szerződés 2015. június 30-áig szól.

A felújítás költségei megoszlanak az önkormányzat és a munkát elvégző ipari- és szolgálató szövetkezet, valamint a bank között. A tetőcserépcsere költségeinek felét az önkormányzat, másik felét a vállalkozó vállalta (az új cserepet egy tavalyi akcióban már megvásárolták), a színezés szintén „felesben” megy. A befejezéséhez közeledő felújítás helyi egyéni vállalkozók (ácsmunkák, állványozás, homlokzati felújítás, színezés) közreműködésével valósul meg. A felújítás költségeinek ötven százaléka, azaz 5 millió forint az önkormányzatot terheli, a bank saját költségén az alsó szint nyílászáróinak cseréjét vállalta.

Az épület a felújítás után is pont olyan zöld lesz, mint eredetileg. A munkák befejezésének határideje: november 20-a.

Fotó: Gyuricza Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban