Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 22. 00:00, szerda | Helyi

Ballagással egybekötött évzáróval búcsúztak a tanévtől a celldömölki általános iskolások

Ballagással egybekötött évzáróval búcsúztak a tanévtől a celldömölki általános iskolások

Az iskolától is elköszöntek a nyolcadikosok a városi általános iskola évzáróján.

Ez a nap is eljött, gondolhatták 2016. június 17-én déután 5 órakor Celldömölkön, a városi általános iskola 8. osztályos tanulói, akik osztályfőnökeik, Bálintné Wendler Ágnes, Horváth Györgyi, Kondics Erika és Gálné Nagy Erika vezetésével foglaltak helyet a KMKK előtti közösségi téren a széksorokban.

A Celldömölki Városi Általános Iskola ezen a péntek délutánon zárta le a tanévet, melyen elbúcsúztatták a végzős diákjaikat. Pontosabban, csak az központi iskola évzárója volt, hiszen az Alsóságon és Kenyeriben működő tagiskolák hasonló rendezvényére más időpontokban került sor. Az intézményben a tanév során, mint ahogy az Danka Adél, a Celldömölki Városi Általános Iskola igazgatónője beszámolójában elhangzott, 39 osztályban 841 diák tanult. A tanulmányi átlaguk kiemelkedő, 4,2 volt. Ehhez az is hozzájárult, hogy 125-en kitűnő és 82-en pedig jeles bizonyítványt vehettek át az ünnepség után, az osztályfőnökeiktől. Az ünnepség a már megszokott módon a Himnusszal kezdődött, majd Rozmán László, a KLIK tankerületi igazgatója és Majthényi László, a Vas Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket és külön a végzősöket. Danka Adél igazgatónő tanév értékelése után Fehér László Celldömölk város polgármestere osztotta meg gondolatait az ünnepség résztvevőivel. Közben a megjelentek megnézhették a kitűnő és jeles tanulókat, akiket tanáraik vezettek be a térre. Ezt követően Danka Adél, azokat a nevelőket, nevezetesen Gönye Károlynét, Kovácsné Hegyi Editet, Német Bélát, dr. Pörnyeszi Károlynét, Szilvágyiné Laczi Évát és Takács Imre Tibornét kérte a színpadra, akik Pedagógus Szolgálat Emlékérmet és Emléklapot vehettek át. A rövid műsor után a maradók nevében Bagarus Dóra köszönt el a ballagóktól. Az ilyenkor szintén hagyományos szalagot, pedig Csihar Anna és Szabó Zsolt kötötte fel a búcsúzók nevében. Aztán a kis elsősök is átadták az ajándékaikat a nyolcadikosoknak, akik nevében, Somogyi Mara és Tóth Gábor, Szuhanics Albert :Ballagási könnyekkel című versével búcsúztak az alma mátertől. Az utolsó búcsúszavakat pedig az igazgatónőtől hallhatták a végzősök. Aztán felhangoztak Vangelis:1492, örökbecsű dallamai és az előzőleg kiosztott léggömbök a magasba emelkedtek. Ezzel is jelezve a búcsút a ballagóknak, az eddigi biztos ponttól. Végül a Szózat hangzott el, amivel befejeződött a város legnagyobb évzárója.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.