Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 17. 15:27, szombat | Helyi
Forrás: Celldömölki Éremgyűjtő Csoport

Bemutatkozik a Szabó Éremverde Celldömölkön

Bemutatkozik a Szabó Éremverde Celldömölkön

A 40 éves Celldömölki Éremgyűjtő Csoport egyik kiemelkedő rendezvénye ebben az évben a 80 éve alapított Szabó Éremverde bemutatkozó kiállítása Celldömölkön.

Az éremverdét id.Szabó Géza alapította 1931-ben. Munkássága alatt öntött és vert érmek és plakettek készültek. A régi gépeken 1984-ben fia, Szabó Géza újraindította az éremverést.A verdében készült érmek az elmúlt évek során eljutottak az ország minden részébe, így Vas megyébe is. Itt készül többek között a Kemenesaljai Kistérség elismerő érme, a Megyegyűlés Érdemérme, a celldömölki csoport országos sikert aratott Trianoni Diktátum emlékérme, a celldömölki, a pápai, a szombathelyi vándorgyűlések emlékérmei, a Szent Márton emlékérem ésmég felsorolhatatlanul sok szép emlékveret.

Az éremverdében napjaink legjobb érem- és szobrászművészeinek tervei alapján készülnek a legváltozatosabb témájú érmek. A műhely kizárólag vert érmeket készít magas művészi színvonalon és minőségben.

Napjainkban reneszánszát éli az éremkiadás. Ezt mutatja be a kiállított több mint 800 db érem.Ezek egyben referencia munkák is!

A kiállítás jó alkalom az Éremverde vezetőivel való találkozásra, illetve az esetleges város-,település-, emlék- és jutalomérmek terveinek helyszíni, személyes megbeszélésére.


Tisztelettel meghívjuk és várjuk a kiállítás megnyitójára, melynek időpontja
2011. szeptember 23. (péntek) 18.00 óra.

Helyszíne: Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár(Celldömölk, Dr.Géfin tér 1.)

Üdvözlettel:
dr.Hollósy Istvána Celldömölki ÉremgyűjtőkElnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek