Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Február 17. 11:42, péntek | Helyi
Forrás: http://cellituzoltok.cellkabel.hu

Bevetésen a celli lánglovagok: mentés a hegyről, később tűzoltás Alsóságon

Bevetésen a celli lánglovagok: mentés a hegyről, később tűzoltás Alsóságon

Eseménydús vasárnap jutott a celli lánglovagoknak, kora délután bajbajutott férfit mentettek a Ság-hegyről, este melléképület-tűzhöz riasztották őket.

2012. február 12-énkora délutánjelzés érkezett a celldömölki tűzoltóság ügyeletére, mely szerint egy személy bajba jutott a Ság-hegyen, megrekedt a havas, csúszós sziklafalon.

A Dömölk I-es szer rövid időn belül 6 fővel megkezdte a vonulást, ezen kívül aműködési terület szerint illetékes Sárvári Hivatásos Tűzoltóság II-es szere is a helyszínre tartott, emellett értesítve lettek a mentők és a rendőrség is. A tűzoltók gépjárművel a turistaházig jutottak, onnan létrával és kötelekkel felszerelve gyalogosan folytatták útjukat, melyet nagymértékben megnehezített a jelentős mennyiségű hó. A trianoni kereszthez érve megállapításra került, hogy a bajba jutott személy már biztonságban van, az ott lévő turisták épségben felsegítették a sziklafalról. A mentésvezető helyzetértékelését követően a mentők, rendőrség és a sárvári tűzoltók visszatértek állomáshelyükre.

Tűzoltóink kihasználva a helyszínt és a lehetőséget mentési gyakorlatot rögtönöztek, a kötelekkel lehetséges mentési módokat gyakorolták.

Az esti órákban a tűzoltókismét Celldömölk-Alsóság irányába indultak, ahol egy családi ház melléképületében működő varrodából jelentettek tüzet.

A helyiségben 4 négyzetméteren égett a tűz, melyet a lakók a lánglovagok kiérkezéséig megfékeztek. Ezután a helyiségből az izzó bútorokat eltávolították, azokat az udvaron egy "D"-vízsugárral lehűtötték. Időközben a helyszínre érkezett Sárvár I-es legénysége is, akikkel közösen az épületet - hőkamera segítségével- átvizsgálásra került. Valószínűsíthető, hogy a tüzet a varrodában lévő tv meghibásodása okozta.

Szerk.: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén