Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Szeptember 11. 19:52, kedd | Helyi
Forrás: Celldömölki Tűzoltóság

Celldömölki lánglovagok: túl az idei 100. bevetésen

Celldömölki lánglovagok: túl az idei 100. bevetésen

2012. szeptember 10-én két alkalommal is szólt a vonulásra felszólító riasztási jelzés.

Délután fél négykor, a riasztási adatlap szerint két jármű ütközött a Tokorcs és Nagysimonyi közötti útszakaszon. A járművekben személyek sérültek meg, a mentők kérték a tűzoltóság segítségét. A helyszínre 8 perc alatt kiérkezett egység megállapította, hogy a Nagysimonyi felől Tokorcs irányába közlekedő Fiat Ducato, és a vele szembe haladó Iveco teherautó érintőlegesen ütközött. A balesetben 3 fő sérült meg, kettő súlyosabban, egy fő könnyebben.Atűzoltóka járműveket áramtalanították, ezel megakadályozva a tűzveszély kialakulását. A Fiat gépjárműben utazó 56 éves sofőr életéért a mentősök hosszasan küzdöttek, mentőhelikoptert is kértek a helyszínre, de az életét már nem sikerült megmenteni. Utasa súlyos fej- és koponyasérüléseket szenvedett, őt a szombathelyi Markusovszkykórházba szállították.

Este Bobára riasztották az egységeket, ahol 150 m2-en égett az avar és a száraz fű, helyenként 2 - 3 méter magas lángokkal. A tűzoltók két vízsugárral, nyolcezer liter oltóvíz felhasználásávala lángokat rövid idő alatt megfékezték.

A tűzoltóság hivatalos oldalán feltüntetett számláló szerint az idei évben 100 bevetésen vannak túl a lánglovagok, szemben a tavalyi év azonos időszakában mért 67 bevetéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt