Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Január 01. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Dömötör Csaba: a cél 2024-ben a gyarapodás

Dömötör Csaba: a cél 2024-ben a gyarapodás

A kormány nem titkolt célja, hogy Magyarország 2024-ben is a gyarapodás útját járja - hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán vasárnap publikált videónyilatkozatban.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormány emellett továbbra is fenntartja a biztonságot.

A háborúk, a nemzetközi gazdasági nehézségek ellenére a kormány jövőre is azon dolgozik, hogy támogassa a családokat - mondta.

A január 1-jén életbe lépő és sok magyar családnak segítséget jelentő intézkedések között említette, hogy elindul a csok plusz, a kedvezményes hitel a gyermeket vállaló pároknak, a vállat gyermekek számától függően akár 50 millió forint értékben.

Folytatódik a Babaváró program, és a keretösszege tizenegy millió forintra nő, valamint bővül a falusi csok program is, a vissza nem térítendő támogatás összege 50 százalékkal, egyes esetekben még nagyobb mértékben nő - emelte ki.

A gyed felső összeghatára, a diplomás gyed és a gyermekek otthongondozási díjának összege is emelkedik - tette hozzá.

A magyar családtámogatási rendszer a sokféle nehézséggel terhelt időszakban is erősödik - szögezte le Dömötör Csaba.

Jelezte, pozitív változások várhatók a bérekkel kapcsolatban is. Tovább emelkednek a minimálbérek, januárban már az emelt összeget kapják kézhez a dolgozók. Az emeléssel a minimálbér a kormányzásuk kezdete óta már több mint három és féleszeresére nőtt - idézte fel.

Hozzátette, hogy a minimálbér emelése a "többi bérsávban is emelkedést szokott hozni".

Januártól hat százalékkal emelkednek a nyugdíjak, és februárban érkezik a 13. havi juttatás, az időseknek pedig az infláció ellen védelmet jelent a nyugdíjkorrekció - mondta.

Ha Brüsszelből megérkeznek a szükséges garanciák, megvalósulhat a nagyobb arányú béremelés a pedagógusoknál. Ez januártól átlagosan 32 százalékos lesz, amit "2025-ben és 2026-ban további emelési hullámok követhetnek" - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Közölte, a kormány fontos célja, hogy támogassa a zöldenergiát, ezért indítják el az új napenergia-programot. A családok akár ötmillió forintos támogatást is kaphatnak napenergia felhasználására és tárolására - mondta. Hozzátette, hogy a program hosszú távon csökkentheti a családok energiaköltségeit és a környezeti terheket.

Címkék: 2024, dömötör csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során