Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 23. 07:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egyre kevesebben fizetnek postai csekkel

Egyre kevesebben fizetnek postai csekkel

A banki átutalások lassan átveszik az első helyet a postai csekkektől és a leggyakrabban használt törlesztési móddá válnak

- derül ki a kintlévőség-kezelő EOS-csoport kutatásából, amelynek során több mint 600 ezer, 2015-ben Magyarországon kezelt ügyet vizsgáltak.

Az EOS közleményében ismerteti: az elmúlt 5 évben a nemjogi szakaszban lévő ügyeknél csökkent a csekkes fizetések aránya, míg a banki utalásoké emelkedett. Míg 2010-ben 83,37 százalék fizetett sárga csekken, 2015-ben már csupán 59,90 százalék választotta ezt a fizetési módot. Tavaly a nemjogi szakaszban lévő befizetések 38,79 százaléka érkezett banki átutalás formájában, míg 2010-ben még csak 15,88 százalék volt ez az arány.

A kutatás megvizsgálta a nők és a férfiak fizetési szokásait is annak alapján, hogyan törlesztik a mobiltelefonhoz kapcsolódó tartozásokat. Ebből kiderül, hogy a befizetések 51 százalékát férfiak, 49 százalékát nők teljesítették. A férfiak átlagosan 17 148 forintot, míg a nők 14 814 forintot törlesztenek egy-egy befizetés alkalmával.

A kintlévőség-kezelő vállalatok és az adósok közötti kapcsolattartás módjai közül továbbra is a postai levél a leggyakrabban használt forma, ám a vállalatok lehetőségeikhez mérten alkalmazzák a telefonos és e-mailes kapcsolattartást is.

Kiss Nikoletta, az EOS Faktor Zrt. jogi és compliance igazgatója a közleményben hangsúlyozza: arra törekszenek, hogy még a korai szakaszban sikerüljön megállapodást kötniük, ugyanis, ha egy ügy nem kerül jogi szakaszba, nem merülnek fel vele kapcsolatban jogi többletköltségek sem. A vizsgált 600 ezer ügy esetében átlagosan mintegy 48 ezer forintot tesz ki ez a többletköltség, amely elkerülhető, ha sikerül - akár részletekben is - megállapodni a tartozás rendezésében.

Címkék: befizetés, csekk, posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során