Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 28. 16:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a műtárgyakat elsikkasztó volt főmuzeológust

Elítélték a műtárgyakat elsikkasztó volt főmuzeológust

Bűnösnek mondta ki a bíróság és két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a főmuzeológust, aki műtárgyakat sikkasztott

- közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel. A közlemény szerint jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emeltek vádat a hatvannégy éves egykori főmuzeológus ellen, akit a bíróság - egyelőre nem jogerősen - elítélt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság helyt adott a polgári jogi igénynek is, és több mint 2,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt.

A vádlott egy budapesti múzeum raktárából 2016 őszétől 2017 októberéig húsz kisplasztikát, hetvenhárom metszetet és ötvenhat festményt tulajdonított el a rábízott gyűjteményből. Ezek a műtárgyak 20. századi művészek alkotásai, de voltak köztük ismert és ismeretlen művészek 18.. és 19. századi festményei, rézkarcai, litográfiái is - írták.

A vádlott a műtárgyakat egy VII. kerületi régiségboltba vitte, ahol legalább 3,1 millió forint vételárra tett szert. Az összesen mintegy 30 millió forint értékű alkotásokat - egy kisplasztika kivételével - a rendőrség megtalálta, lefoglalta és visszaszolgáltatta a múzeumnak.

Az ítéletet a vádlott és a védő tudomásul vette, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára