Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Március 04. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Gyulai Törvényszék egy férfit, mert tavaly májusban késsel többször megszúrt egy másik férfit, aki ennek következtében meghalt. Az ítélet nem jogerős.

Az MTI-nek elküldött közleményben a bíróság a történtekről azt írta, a gyógyszert is fogyasztó elítélt kiskorú barátjával italozott és szórakozott, majd a hajnali órákban elmentek a lakóhelyére cigarettáért. A visszaúton a férfi minden előzmény nélkül odalépett egy éppen hazafelé tartó férfihoz, és az otthonában magához vett késsel többször megszúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Kiskorú barátja hívni akarta a mentőket, őt az elítélt az arcán sebezte meg a késsel, emiatt elmenekült a helyszínről.

Az elkövető ezután hazament és egy otthonról hozott talicskán elvitte a holttestet egy szemétgyűjtő konténer mellé, a testet a háztartási hulladék alá rejtette.

A törvényszék aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet, gyilkos, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el