Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 18. 12:01, szerda | Kék hírek
Forrás: infoesztergom.hu

Előbb összetört egy autót, majd ellopott egy biciklit

Előbb összetört egy autót, majd ellopott egy biciklit

Jogosítvány nélkül vezetett egy lejárt műszaki érvényességű, kopott gumiabroncsokkal felszerelt autót egy férfi Kondoroson kedden.

Aztán miután fának ütközött vele, lopott egy kerékpárt és azzal akart Gyomaendrődre eljutni. A rendőrök leállították és lefoglalták tőle a biciklit.

Táblának és fának ütközött egy kocsi kedden Kondoroson a Hősök útja és a Szénási út kereszteződésében. A balesetről egy férfi tett bejelentést, aki azt állította, hogy ő nem részese, nem is szemtanúja a balesetnek, csak látja a fának ütközött autót, amiben már nem ül senki.

Kiderült, hogy valójában a bejelentő vezette az autót, ő szenvedett balesetet. A férfi nem sérült meg, az alkoholszondás ellenőrzés eredménye is negatív lett nála. Vezetői engedélye viszont nincs, az autó nem volt a tulajdonos nevére átíratva, a műszaki érvényességi ideje pedig lejárt, ráadásul a gumiabroncsok futófelülete is kopott volt – közölte a rendőrség oldalán.

A férfi a baleset okozása miatt helyszíni bírságot kapott, a szabálysértések miatt pedig feljelentést tettek ellene.

Ezzel azonban nem ért véget a története. Szerdán 1 óra körül a Kondoros és Gyomaendrőd közötti úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosra és leállították. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a biciklit a sógorától kapta kölcsön, mert előző nap vonattal ment Gyomaendrődről Nagyszénásra, csak visszafelé lekéste a vonatot. Gyomaendrőd és Nagyszénás között nincs közvetlen vonatközlekedés. Ráadásul a rendőrök tudtak a Kondoroson történt balesetről, ráismertek a férfira, és nyilvánvaló volt, hogy nem mond igazat. Miután felszólították, hogy mondja el, honnan szerezte a kerékpárt, kiderült, hogy Kondorosról, az autóbusz-állomásról lopta. A rendőrök lefoglalták tőle a biciklit, a férfit pedig előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol újabb eljárás indult ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.