Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2011. Május 16. 22:30, hétfő | Helyi
Forrás: cellituzoltok.cellkabel.hu

Elszabadult egy méhraj Celldömölkön

Elszabadult egy méhraj Celldömölkön

Riadalom a Szalóky és a Gábor Áron utcában

Egy elszabadult méhrajhoz riasztották a tűzoltókat 2011. május 14-én szombaton, a kora esti órákban.

Lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók szombaton a Gábor Áron, és a Szalóky Sándor utca kereszteződésébe, ahol egy elszabadult méhraj okozott riadalmat. A helyszínre érkező tűzoltók az akció időtartamára az utcát lezárták, a rovarok befogásához méhész szakembert hívtak. A tűzoltók védőfelszerelésben segítettek a méhész szakembernek a méhrajok begyűjtésébe, és a veszélyhelyzet felszámolásában.

Gyakran előfordul, hogy egyes méhrajok elszöknek a kaptárukból és önálló életet kezdenek. Az így befogott állatokat általában karanténba zárják, és megfigyelés alatt tartják, amíg kiderül, hogy a jövevények nem veszélyeztetik-e a többi kaptárában élő méhet. A karantén letelte után újra befogják őket a mézgyűjtésbe.

Összeállította: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 09:57, hétfő | Helyi

Őszi nemzetközi Akrobatikus Rock and Roll sikerek

Októberben Dunaszerdahelyen, majd múlt hétvégén Prágában szerepeltek eredményesen a Rocky Dilly ARRC Celldömölk táncosai.

2019. Október 01. 17:43, kedd | Helyi

Boldog szülinapot Rocky Dilly! - Jubileumi ARR verseny és Gála

Az idei évben ünnepli 20. születésnapját a Celldömölki Rocky Dilly ARRC. Szombaton Jubileumi Klubközi Utánpótlás versenyre, és gálaműsorra várta a házigazda a sportág szerelmeseit a Kemenesaljai Művelődési Központba.

2019. December 09. 10:53, hétfő | Belföld

Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek jótékonysági vásárán

Két inkubátorra is elegendő pénz gyűlt össze a családszervezetek adventi jótékonysági vásárán, amelyet december elsején tartottak a MOM Sportközpontban - közölte a Fiatal Családosok Klubjának alapítója hétfőn az M1-en.

2019. December 09. 08:50, hétfő | Belföld

Magyarország a díszvendége az idei vatikáni betlehem-kiállításnak

Tizennyolc magyar kézműves betlehem bemutatásával kezdődött a Vatikánban vasárnap délután megnyitott nemzetközi betlehem-kiállítás,